Naai cursus: Volwassenen


Wanneer: Thu Jan 29th 07:30 pm - 10:00 pm
Prijs: €0.00 incl. materialen
Beschikbaarheid: 6 plaats(en) vrij

Tijdens deze cursus maak je kennis met diverse toepassingen van textiel.

In eerste instantie zullen de lessen project gericht zijn, wat inhoudt dat je binnen 1 les een project van begin tot eind kan maken. Daarin zullen we uiteraard beginnen met een aantal basis ontwerpen en technieken, zodat je rustig aan de mogelijkheden van textiel kan verkennen en vertrouwd worden met de naaimachine. Deze, en alle andere materialen en benodigheden worden overigens allemaal voor gezorgd. Dus het enige wat je zelf mee hoeft te nemen is je enthousiasme en eventuele ideeen voor toekomstige projecten, die we onderling kunnen bespreken en in kunnen plannen.

Zo zullen we een simpele schoudertas naaien, patchwork kussenhoes ontwerpen, en een rits sluiting in een opbergtasje zetten. Maar ook decoratieve elementen komen aan bod, zoals appliceren, borduren en het vervaardigen van stoffen (bloem) decoraties die je overal op toe kan passen.

Ook is er de mogelijkheid om meer te leren over stof verven en bedrukken, (nat)vilten, bijv. sloffen of een wollen hoed, en het maken van kleding.

Project-matig zullen alle belangrijke technieken aan bod komen, zodat je spelenderwijs de kneepjes van het vak leert.

Geen les op donderdag 26 februari i.v.m. schoolvakantie.

Locatie: ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, Centrum Assen


Bookings

Online aanmeldingen zijn niet beschikbaar voor deze activiteit