Handmade Hopes zoekt vrijwilligers!

Fox and Bear
Eind vorig jaar opende superhippe project-shop Handmade Hopes aan de Oosterstraat in Groningen. Ik schreef er al eerder over hier.

Naast de mooie spullen die de jongeren onder begeleiding van Elker in de werkplaats maken, is er ook ruimte voor kunstenaars om hun werk te koop aan te bieden. In ruil daarvoor werk je dan een dagdeel per week (of een volle zaterdag per 2 week) in de winkel.

Afgelopen zaterdag stond ik in de winkel met collega-kunstenaar Heleen Bijker van ByHeleen. Zij maakt prachtige industriele houten lampen in hartje Groningen en ze heeft oog voor winkelinrichting! Het was de hele dag druk met klanten, maar Heleen was ook de hele dag in de weer om weer nieuwe hoekjes te creƫren. Zo bleef de winkel zich gedurende dag ontwikkelen en kwamen er steeds meer mooie combinaties bij.
De zon scheen volop; het was een mooie dag.

Handmade hopes byHeleen

Lijkt jou dit ook bij uitstek een mooie manier om je eigen werk te verkopen en betrokken te zijn bij het draaien van de winkel, stuur dan even een mailtje voor interesse naar Kirsten: k.vanholsteijn@elker.nl
Vermeld uiteraard wat je doet, wat voor werk je maakt, een link naar je site/shop/portfolio en je beschikbaarheid om bijvoorbeeld op koopavond (donderdag) of zaterdag in de winkel te kunnen staan. Er is genoeg talent in de noordelijke provincies, dus er zijn vast meer kunstenaars zoals ik waarvoor dit een superleuke shop is!

Handmade hopes vrijwilligers
Het ‘gevaar’ is alleen wel, dat je met evenveel spullen weer thuis komt als dat je er van jezelf neergezet hebt! Elke keer als ik weer een dag(deel) in de winkel gestaan heb valt mijn oog weer op een reeks schatten die in de tussentijd weer zijn binnengekomen… Wanneer ze aan het einde van de dag nog niet zijn verkocht, besluit ik dat ze met mij mee naar huis mogen… Zo lever ik mijn inkomsten weer terug de zaak in ;)
Betrokkenheid, noem ik dat dan maar :)

Handmade hopes 6