Diezijn Leuk! markt in Groningen

diezijnleuk banner

COW studio diezijn leuk markt

Op 2 november 2014 werd er op de Vismarkt in Groningen weer de Diezijn Leuk! (en handgemaakt) Markt gehouden.

Vorig jaar vond de markt een week na Jeroen’s begrafenis plaats… Ik was dus net in Nederland, en het leek toen nog op een tijdelijk verblijf. Het was een moeilijke dag, na afloop zijn we zelfs nog weer langs Jeroen’s huis geweest om op te ruimen. Maar ondanks dat onze gedachten geheel ergens anders waren, had de markt wel indruk gemaakt.

Dus, dit jaar deed ik mee! Met een hele kraam van wel 4m lang om te vullen met al mijn vilten bosdieren, houten broches en lasercut kettingen. In eerste instantie intimideert zo’n grote lege tafel je behoorlijk wanneer je ‘s ochtends vroeg aankomt om je kraam aan te kleden. Maar al gauw merk je dat je zelfs ruimte te kort komt! Dit keer deelde ik de tafel met Cygne Silver Design en ook mijn moeder had een aantal van haar super-mooie quilts en speldenkussens te koop. Zij was trouwens de ster van de dag, met het meeste aantal verkopen!

CygneSilverDesign Diezijn Leuk Markt

De sfeer op de markt was fantastisch! De hele dag stonden we in het zonnetje en konden heerlijk zonder jas achter de kraam staan om van de warmte te genieten. Er was verder ook van alles te beleven in de stad, met live muziek en straat artiesten die ook gezellig door de markt heen liepen. Opvallend was dat we bijzonder veel glimlachende mensen bij onze kraam zagen.
Alles leek in perfecte harmonie met het stralende weer.

Studio Zeepsop Snor Markt

Later op de middag heb ik zelf ook even een ommetje gemaakt om al het moois te kunnen bewonderen.
Zo sprak ik met de dame van Studio Zeepsop over hun (woon)accessoires gemaakt van sprekende tweedehands stoffen (die eerst grondig gewassen worden, vandaar de naam ‘Zeepsop‘) en haar collectie vervaardigt uit Afrikaanse Vlisco textiel. De kleurige ontwerpen springen echt in het oog en is een welkome verfrissing voor elk interieur.

De dames van Woonmaterie en Dat zit wel snor hadden dit jaar ook weer een zeer mooie rijkgevulde kraam met alles wat ik wel wilde hebben. Uiteraard heb ik hier dan ook wat van mijn net verdiende geld weer netjes uitgegeven. Je moet elkaar natuurlijk wel ondersteunen ;)

Jotz arnika markt

Vorig jaar heb ik een aantal zeer mooie retro stofjes gekocht bij Puur Arnika en was dan ook blij om haar vrolijke kraam dit keer weer te zien. Ik vind het vooral ook zo leuk om de combinatie van vintage en handmade op haar kraam te zien. Het retro element zie je terug in de manier waarop ze haar producten aanbiedt en verpakt, maar ook hoe ze bestaande objecten weer weet om te toveren tot nieuwe accessoires.

Mijn markt-buurvrouw Jotz maakte prachtige kleurrijke sieraden, die ze eveneens op verschillende mooie ondergronden eruit liet springen. In haar eigen woorden gebruikt ze ‘oude technieken in een modern jasje’, wat ik erg leuk terug vond komen in de vilten eikeltjes in hun natuurlijke dopjes. Maar ook de combinatie van vilten kralen met (half)edelstenen spraken mij zeer aan.

Ik kijk uit naar de volgende editie!
(P.S. mijn volgende markt is Local Sunday Market in Enschede op 14 december 2014)

Aankopen